Vitaliteit door Licht en kleur Toggle

witte-lijn-met-lopan

Vitaliteit door Licht en kleur

Esogetische kleurenpunctuur

Lichttherapie: geraakt en aangeraakt worden door gekleurd licht.

Het menselijk lichaam kan gevoed worden door de stimulerende energie van (zon)licht, de oorspronkelijke voedingsstof van het leven en de bron waardoor de ontwikkeling van mens-dier-plant op aarde tot stand is gekomen. Licht zorgt ervoor dat er kleur is in ons leven. De verschillende kleurfrequenties, met elk hun specifieke betekenis, oefenen een invloed uit op onze stemmingen, ons gedrag en onze vitale lichaamsfuncties.
Door middel van kleurenpunctuur behandelen we acupunctuurpunten en zones op het lichaam met gekleurd licht.
Het zelfregulerend vermogen wordt aangesproken doordat het lichaam via licht de kleurinformatie kan ontvangen om onze lichaamssystemen (hormoonstelsel, bloedsomloop, zenuwstelsel, lymfestelsel ) cellen en organen te laten weten waar bijsturing gewenst is.
Kleur/lichttherapie kan gebruikt worden bij lichamelijke en geestelijke klachten zoals vermoeidheid, slapeloosheid, emotionele spanningen, stress, depressie, burn-out, hoofdpijn, menstruatieklachten, buikpijn en maag- en darmklachten, leerproblemen, concentratiestoornissen, en rugklachten.
Ook zijn er behandelingen voor de opbouw van immuniteit bij verminderde weerstand of tijdens herstel van ziekte, en ter ‘verlichting’ van pijn.
In onze persoonlijke groei geven kleuren ons inzicht en informatie in onze zoektocht van het leven ‘ wie – wat – hoe’ we willen zijn. Specifieke thema behandelingen zoals oa. conflictoplossing, prenataal, vrouwelijk/mannelijke balans, herinnering en kindertijd.
Lichtenergie zorgt voor een toename van energie, lichaamskracht, fysieke uithoudingsvermogen, bestendiger tegen stress, meer transport en opname van zuurstof, waardoor onze gezondheidstoestand verbetert. Ook voor kinderen is dit een doeltreffende en pijnloze methode.

Mini Detox – Immuunsysteem Kuur
De Mini Detox – Immuunsysteem Kuur bestaat een sessie van 4 tot 6 behandelingen die de uitscheiding stimuleert van afvalstoffen van het lichaam. Het lichaam heeft extra behoefte om te ontgiften tijdens het voorjaar of najaar, of bij bepaalde klachten zoals griep, verkoudheid en steeds terugkerende infecties, maar zeker ook bij het herstel van verslavingen zoals roken, drugs, snoepen. Het immuunsysteem kan behandeld worden om de afweer van het lichaam te versterken tijdens herstel van ziekte of na een operatie. Algemeen: een reiniging op lichaamsniveau draagt ook bij aan emotioneel en geestelijk welbevinden. Deze Mini Detox – Immuunsysteem Kuur kan ondersteund worden met een voedingsadvies, kleur/klanksessie of een (scrub)-massage.

Mini Hormoonbalans Kuur
De Mini Hormoonbalans Kuur bestaat een sessie van 4 tot 6 behandelingen die mannen en vrouwen de kans geeft om een aantal hormonale behandelingen te ervaren die het endocriene systeem in balans brengt. Deze behandeling bevordert het emotioneel welbevinden, en vermindert angst, stress, onrust, somberheid, vermoeidheid, depressie. Op lichamelijk niveau speelt het endocrien systeem een rol bij aandoeningen zoals PMS, menopauze klachten en menstruatie problemen. Deze Mini Hormoonbalans Kuur kan ondersteund worden met een kristalfacet behandeling of een ontspannende hoofd/gezichtsmassage.

Mini Innerlijke Healing Kuur
De Mini Innerlijke Healing Kuur bestaat een sessie van 4 tot 6 behandelingen waarin je een innerlijke transformatie ondergaat en waarbij de nadruk ligt om contact te maken met de diepere lagen van jezelf. Deze behandeling activeert het contact met je eigen innerlijke licht en helpt bij veranderingen in je leven om je gelukkig te voelen en je eigen weg te volgen. Deze Mini Innerlijke Healing Kuur kan ondersteund worden met een kristalfacet behandeling of een ontspannende voetmassage.

Een Persoonlijke Lichtsessie
Een Persoonlijke Lichtsessie is aangepast aan de individuele behoeften van een persoon rekening gehouden met de klacht, conditie en erfelijke aanleg. Voor en na de lichtsessie kan er een kirlianfoto genomen worden om meer te weten te komen over de energiebalans en de verbinding tussen lichaam en geest. De informatie van de kirlianfoto geeft het niveau van de lichtbehandeling aan, lichamelijk – mentaal – emotioneel niveau.

Praktische informatie
Een kleurenpunctuur behandeling kan gecombineerd worden met acupunctuur, Emdr, Photonwave, inductietherapie, esogetische kleur/klankmuziek, en/of facetkristaltherapie.
Er worden geen extra kosten aangerekend om kleurenpunctuur te combineren met een aanvullende behandeling indien de totale behandeling 60 minuten duurt.

Deze behandeling wordt gegeven door Inge Cox.